Navigation


 Ohjeet ja tutoriaalit


 Go back to the forum

Nukkenurkka   

Värjäymien (esim. tussinjäljet) poisto nukeista

Evangelina | Published on the ke 5 Heinä - 10:32 | 3648 Luettu

Kesä on oivaa aikaa nukkejen tahranpoisto-operaatioille. Tämä ohjeistus on siis tarkoitettu sellaisille tahroille, jotka ovat imeytyneet materiaalin, eivätkä lähde saippualla tai vaikkapa kynsilakanpoistoaineella pois nukesta. Itse olen käyttänyt tällaisten tahrojen poistoon apteekista saatavaa Basironia, joka on siis aknen hoitoon tarkoitettu voide. Todennäköisesti muita vastaavalla tavalla tehoavia aineita on myös tarjolla, mutta tuo on se, jota itse olen testannut mm. vintage että ysäri Barbeilla, Bratz nukeilla ja jossain kohtaa myös My Little Ponytkin pääsivät putsaukseen. 

Yksinkertaisuudessaan prosessissa on kaksi vaihetta:

  1. voidetta levitetään värjäytyneelle alueelle
  2. nukke sijoitetaan aurinkoiseen paikkaan esim. ikkunan ääreen tai parvekkeelle ja annetaan olla siellä, kunnes tahra on kadonnut. Tarvittava vaikutusaika vaihtelee tahrasta ja auringonpaisteen voimakkuudesta riippuen. Kannattaa tehdä välitarkistuksia usein eli poistaa aine ja katsoa onko tahra haalistunut, mikäli ei niin uusii käsittelyn. Ylipitkät altistusajat auringolle, eivät tee nukelle hyvää, joten koko kesäksi ei nukkea kannata auringonpaisteeseen unohtaa.

Kesäaikaan yleensä riittää muutama aurinkoinen päivää ja tuommoinen perustussitahra on kadonnut. Nuken ei tarvitse olla koko ajan suorassa auringonpaisteessa, vaan vähän suojaisampi, mutta valoisa paikka on tarkoitukseen sopiva. Talvella olen tahranpoistoa kokeillut, mutta silloin siinä menee viikkokausia, koska valoa on vain niin vähän. Yleensä pyrinkin hyödyntämään kevään ja kesän aurinkoiset päivät nukkejen putsauksessa. 

Ohessa kuva yhdestä ysärinukesta ennen ja jälkeen käsittelyn. Nukella oli siis tuollainen innokkaan meikkaajan lisäämä mustelma silmänurkassa. Hieman ainetta meni myös silmämeikin päälle, mutta en ainakaan havainnut, että se olisi merkittävästi haalistunut. Kannattaa kuitenkin olla varovainen.  

About the author