Navigation


 Ohjeet ja tutoriaalit


 Go back to the forum

Nukkenurkka   

Barbien kampausvinkkejä

Evangelina | Published on the pe 15 Syys - 10:21 | 346 Luettu

Tässä on nyt ihan perusohjeita Mattel Barbien hiusten käsittelyyn liittyen. Vaihtoehtoisia tapoja on olemassa lukemattomia, mutta tässä nyt on muutamia niksejä.

HUOM! noudata varovaisuutta kokeillessasi näitä vinkkejä muilla muotinukeilla. Kaikkien nukkejen hiukset eivät kestä käsittelyä kuumalla!. 


Barbien hiuksethan ovat yleensä joko kiiltävää, painavahkoa Saran-kuitua tai ohuempaa (höttöistä) hiuskuitua, näitä ohjeita voi soveltaa kumpaankin materiaaliin tosin tulokset voivat olla hieman erilaiset. Näihin ohjeisiin liittyy kiehuvan veden kanssa toimimista, joten suosittelen näitä ohjeita vain aikuisten käyttöön. Huomautuksena mainittakoon, että veden keittämiseen käytettyä kattilaa ei kannata käyttää astiana, sillä osuminen kuuman kattilan reunaan saattaa sulattaa nuken ruumiinosia tai kasvoja, käytä mieluummin erillistä keraamista astiaa (syvälautanen tms. kulho).

Hiusten suoristaminen

Keitä kattilassa tai vedenkeittimessä vesi kiehuvaksi, aseta Barbie lautasen (tai vastaavan astian) reunalle niin että saat hiukset aseteltua hyvin astiaan. Kaada kiehuvaa vettä hiusten päälle niin että ne kastuvat kokonaan, ota nyt sitten tiheäpiikkinen kampa ja kampaa nuken hiuksia varovasti vedessä kunnes ne alkavat suoristua. Jos hiukset eivät tunnu suoristuvan kaada lisää kiehuvaa vettä hiusten päälle. Hiukset ovat kuivuttuaan kuin uudet.

Kampauksen asettaminen

Olet kammannut hiukset, mutta otsatukka törröttää edelleen epämääräisesti. Kaada esim. mukiin kiehuvan kuumaa vettä ja kasta nuken pää vedessä ja kampaa hiukset haluamaasi asentoon. Kuivaa ylimääräinen vesi hiuksista, vaikka talouspaperilla tai pyyhkeellä kevyesti pyyhkien ja puristellen. Kääri nuken pään ympärille muovikaistale (leikkaa sopiva vaikka muovipussista tai talouskelmusta kuitenkin sellaista paksumpaa muovia, joka ei sula kuumassa vedessä) ja kiinnitä sen päät toisiinsa teipillä. Käytä mieluiten leveää muovinpalasta hiusten asettamiseen kuin esim. pampulaa tai kumilenkkiä, koska niistä jää jälki nuken hiuksiin. Anna hiusten kuivua ja poista muovi tukan ympäriltä ja tadaa hiukset ovat asettuneet kauniisti.

Hiusten kiharrus

Barbien papiljotit voi tehdä vaikkapa piipunrasseista. Leikkaa piipunrassit sopiviksi palasiksi (2x haluttu papiljotin pituus) ja taita palaset kahtia. Laita taitetun piipunrassipapiljotin keskikohta hiusten tyveen ja ala kääriä hiuksia papiljotin ympärille. 

Korkkiruuvikiharat

Kierrä yksi hiussuortuva papiljotin toiseen haaraan ja toisen hiussuortuva toiseen. Sulje piipunrassipapiljotti pyöräyttämällä ylijääviä piipunrassin päitä pari kertaa toisten ympäri. Käärityn hiussuortuvan paksuudesta riippuu miten tiukat kiharat saat aikaan. 

Afrokiharat

Jos haluat afrotyyppiset kiharat niin ota hiusuortuva ja aloittaen piipunrassin päätä vasten olevasta keskikohdasta lähde tekemään piipurassipapiljotin kahden haaran välillä 8-kuviota. Sulje piipunrassipapiljotti pyöräyttämällä ylijääviä piipunrassin päitä pari kertaa toisten ympäri. Käärityn hiussuortuvan paksuudesta riippuu miten tiukat kiharat saat aikaan.  

Kaada hiusten päälle kiehuvankuumaa vettä tai kasta nuken päätä kuumaa vettä sisältävässä astiassa (ei kannata käyttää metallista astiaa). Anna ylimääräisen veden valua hiuksista, voit halutessasi kuivata hiuksia varovasti pyyhkeellä puristellen. Anna hiusten kuivua (tai käytä hiustenkuivaajaa) ja tarvittaessa suihkuta lakkaa tai laita muita käsittelyaineita hiuksiin. Avaa papiljotit ja kas näin nukellasi on upeat kiharat.

Hiusten kreppaus

Tämä on simppeli niksi, jolla saat Barbielle krepatut tai kauniit lainehtivat hiukset. Tämä vaatii hieman väkertämistä, sillä nyt sinun pitäisi tehdä Barbien hiuksiin pikkulettejä. Paksummilla leteillä tulee loivempia laineita ja ohuilla leteillä upeat kreppaukset. Muista kammata (ja mahdollisesti suoristaa) hiukset ennen kuin teet letit, niin saat parhaan tuloksen. Kun Barbien päässä on haluamasi määrä pikkulettejä kasta hiukset kiehuvan kuumassa vedessä. Anna hiusten kuivua ja avaa letit ja kas Barbiella on uusi upea kampaus.

About the author