Nukkenurkka

Lupa leikkiä ja uskallus unelmoida
 
PääsivuPääsivu  Ohjeet ja tutoriaalitOhjeet ja tutoriaalit  RekisteröidyRekisteröidy  GalleriatGalleriat  Kirjaudu sisään  

 

 KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit)

Siirry alas 
3 posters
KirjoittajaViesti
anabdiel
Hong Kong Lilli
Hong Kong Lilli
anabdiel

Viestien lukumäärä : 88
Join date : 23.04.2010

KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) Empty
ViestiAihe: KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit)   KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) EmptyKe 12 Toukokuu - 15:32

Tervetuloa Nukkenurkan kirpputori –osioon!

Täällä voit myydä ylimääräiset nukkesi ja niiden tavarat. Toisen roska voi olla toisen aarre!

Säännöt

Nukkenurkka (https://nukkenurkka.4umer.com) tai sen ylläpito eivät ota vastuuta kaupankäynnistä. Sivuston jäsenten henkilötietoja ei liittyessä tarkasteta, joten vastuu kaupankäynnin rehellisyydestä on kaupan osapuolten.

Ikäraja kirpputorille on 18 vuotta. Ikä on pyydettäessä todistettava. Jos alle 18-vuotias pääsee kirpputorille livahtamaan, vastuu hänen kaupankäynnistään on hänen huoltajallaan. Nukkenurkalla ei ole iäntarkistus-velvollisuutta, mutta oikeus iäntarkistukseen varataan. Jos tiedät jonkun kirpputoria käyttävän käyttäjän olevan alle 18-vuotias, otathan yhteyttä ylläpitoon (evangelina).

Ylläpito varaa oikeuden evätä jäseneltä pääsyn kirpputorille väärinkäytösten tms. vuoksi. Ylläpito varaa myös oikeuden muuttaa tai tarkistaa näitä sääntöjä tarpeen vaatiessa.

Lakipykäliä kaupankäynnin tueksi

Kauppalaki: kuluttajien väliseen kaupankäyntiin sovelletaan kauppalakia.

Kunnosta: Yleisesti ottaen, tavarat myydään sellaisenaan kuin se on – ehdon mukaisesti (Kauppalaki 4 luku 19§), mutta törkeät laiminlyönnit tavaran kuvauksessa (esim. kunnosta tai vioista tuotteessa, jotka eivät näy kuvista yms.) johtavat myyjän korvausvelvollisuuteen (esim. tavaran palautus myyjän kustannuksella).

Postituksesta (kauppalaki 3 luku: vaaranvastuu): kuluttajien välisessä kaupassa myyjä ei ole vastuussa siitä, tuleeko paketti perille vai ei ja missä kunnossa, jos hän on sen sovitusti pakannut ja jättänyt postin kuljetettavaksi. Myyjän tulee ilmoittaa ostajalle postikulut (postin taksojen mukaan).

Suosituksia kaupankäyntiin

Myyjälle

Älä myy tuotettasi useassa paikassa saman aikaisesti. Mikäli tuotteesi on myynnissä esimerksi huuto.net -palvelussa, älä listaa sitä erikseen myyntiin foorumille. Linkin huuto.net kohteisiisi voit toki laittaa siihen erikseen varattuun aiheeseen.

Kuvaile myymäsi kohteet mahdollisimman tarkasti ja ilmoita selkeästi esim. reiät tai tahrat tuotteissa. Lisää mahdollisuuksien mukaan kuvat (katso ohjeita yleinen keskustelu alueen kuvista ja kuvagallerioista –ketjusta).

Ilmoita selkeästi maksuaika ja -tapa sekä postitukseen liittyvät asiat (milloin ja miten). Suositeltua on käyttää suomessa yleisesti voimassaolevaa minimi-maksuaikaa "7 päivää netto". Eli kauppasumma on maksettava kokonaisuudessaan seitsemän päivän kuluessa.

Sisällytä mahdolliset pakkaus yms. kulut tuotteen hintaan tai ilmoita ne muutoin selkeästi, jottei kenellekään tule ikäviä yllätyksiä. Jos perit erikseen pakkauskuluja, tulee niistä ilmoittaa ostajalle etukäteen.

Myyjä varaa oikeuden perua kaupat, jos maksuaikaa tai tapaa ei noudateta tai jos kyseessä on henkilö, jonka kanssa kaupankäynti aikaisemmin ei ole onnistunut.

Myyjänä vastaat myyntiketjujen siisteydestä ja ajantasaisuudesta. Pyri pitämään myyntiketjut kohtuullisen pituisina ja tuotevalikoima ajan tasalla. Älä lisää uusia tuotteita vanhoihin viesteihin, vaan lisää uudet tuotteet aina uutena viestinä ketjuun tai mahdollisesti avaa uusi myyntiketju uusille tuotteille.

Kun myyntiketjusi kaikki tuotteet on myyty tai haluat muusta syystä, että myyntiketju poistetaan, lisää ketjun ensimmäisen viestin otsikkoon kommentti SAA POISTAA. Tällöin ketjusi poistetaan ylläpidon toimesta heti, kun se on mahdollista.

Ostajalle

Jos et tunne myyjää ja sinua epäilyttää tuleeko paketti perille, pyydä myyjää postittamaan tuotteesi postipakettina (7,20 €), jolloin saat lähetyksenseurantatunnuksen tai kirjattuna kirjeenä, tuotteiden koosta ja määrästä riippuen.

Ilmoita selkeästi, minkä tuotteen haluat ostaa myyjän pyytämällä tavalla, älä muokkaa osto-viestiäsi, vaan ilmoita muutoksista tai uusista ostoista uudella viestillä.


Toimikaa hyvän kauppatavan mukaisesti eli älkää pyytäkö myyjää tai ostajaa joustamaan tuttuuden perusteella vaan maksakaa ja toimittakaa tavarat sovitusti. Ilmoittakaa väärinkäytöksistä välittömästi ylläpidolle (evangelina), ilmoitathan pieneltäkin tuntuvat asiat, kuten maksun tai postituksen toistuva viivästyminen.

Sopuisaa kaupankäyntiä toivotellen

Evil or Very Mad Ana ja Eva Twisted Evil
Takaisin alkuun Siirry alas
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1056
Join date : 22.04.2010
Ikä : 34
Paikkakunta : Keski-Suomi

KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) Empty
ViestiAihe: Vs: KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit)   KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) EmptyTi 7 Elo - 16:55

Sääntöjä muokattu. Lisätty yleiset ohjeet myyntiketjuista ja niiden poistamisesta myyjän ohjeistukseen.
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1056
Join date : 22.04.2010
Ikä : 34
Paikkakunta : Keski-Suomi

KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) Empty
ViestiAihe: Vs: KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit)   KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) EmptyKe 6 Maalis - 22:03

Muistutellaanpa yhdestä tärkeästä perusperiaatteesta:

@anabdiel kirjoitti:
Toimikaa hyvän kauppatavan mukaisesti eli älkää pyytäkö myyjää tai ostajaa joustamaan tuttuuden perusteella vaan maksakaa ja toimittakaa tavarat sovitusti.

Jos asiat eivät kuitenkaan suju niin kuin pitäisi, ottakaa allekirjoittaneeseen yhteyttä, niin mietitään miten asiassa menetellään. Yleisesti ottaen jokainen on kuitenkin itse vastuussa omasta toiminnastaan kirpputorilla, joten kohdelkaa muita niin kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan myyjänä/ostajana.
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
tempokisu
Takara Jenny
Takara Jenny
tempokisu

Viestien lukumäärä : 1251
Join date : 27.05.2012
Ikä : 55
Paikkakunta : pirkkala

KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) Empty
ViestiAihe: ehdotus   KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) EmptyLa 11 Kesä - 16:49

Hei! Katsoo kirpparipalstaa, voisikohan myyjät katsoa ja päivittää ihan tosi vanhoja ilmoituksia, tarvittaessa poistaa vanhentuneet?

ystävällisin terveisin tempokisu
Takaisin alkuun Siirry alas
http://tempokisu.kuvat.fi
Sponsored content
KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) Empty
ViestiAihe: Vs: KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit)   KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit) Empty

Takaisin alkuun Siirry alas
 
KIRPPUTORIN SÄÄNNÖT (lue ennen kuin toimit)
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Nukkenurkka :: Nukkejen myynti, muokkaus ja tunnistus :: Foorumin kirppis-
Siirry: