Nukkenurkka

Lupa leikkiä ja uskallus unelmoida
 
PääsivuPääsivu  Ohjeet ja tutoriaalitOhjeet ja tutoriaalit  RekisteröidyRekisteröidy  GalleriatGalleriat  Kirjaudu sisään  
Jaa
 

 Barbien vartalotyypit

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 23 Huhti - 15:24

Tahdon aloittaa tämän foorumin nukkejen tunnistamisen kannalta olennaisella asialla eli Barbien vartalomallien esittelyllä. Tämän tekstin olen alunperin kirjoittanut Suomen Wikipedian Barbie artikkelia varten, joten osa teksteistäni onkin melko suoraa lainausta sieltä. Kuvat on alunperin julkaistu kotisivullani, joka kantaa nimeä Eva's doll haven ja siksi kuvista myös löytyy siitä kertova merkintä. Esittelen täällä vähitellen kaikki tuntemani/omistamani Barbien vartalotyypit (muutamia erikoisvartaloita saattaa jäädä puuttumaan listasta), joten kuten asiaan kuuluu aloitetaan vanhemmasta päästä.

Vuosien 1959–1960 vintage Barbeilla oli yksiosainen keskivartalo ja suorat kädet, joissa sormet ja kämmenselät taipuvat ulospäin (ja myös hieman ylöspäin), nukella on lisäksi taipumattomat jalat. Nämä nuket ovat myös seuraajiaan huomattavasti painavampia, sillä ne on tehty kiinteästä muovista. Näistä nukeista löytyy seuraava merkintä: Barbie T.M / Pats.Pend. / ©MCMLVIII / by / Mattel / Inc. Näiden Barbien ihonväri on vuosien varrella haalistunut hyvin lähelle valkoista ja nukke saattaa haista "väriliidulle". Tätä vartalotyyppiä on käytetty neljällä ensimmäisellä ponytail (poninhäntä) Barbiella.

Lista muista suorajalkaisissa vintage Barbeissa käytetyistä merkinnöistä:
Barbie® / Pats.Pend. / ©MCMLVIII / by / Mattel / Inc. merkinnällä varustettu vartalo on ensimmäinen kevyt Barbie vartalo, koska se on valmistettu ontosta muovista. Näiden nukkejen iho säilyttää alkuperäisen värinsä, koska käytetty muoviseos on vaihdettu. Tällä merkinnällä varustettu vartalo on vuoden 1961 ponytail ja bubblecut Barbien vartalo.
Midge T.M. / ©1962 / Barbie® / ©1958 / by / Mattel, Inc. Nimeen tuli mukaan Midge, koska vuonna 1962 markkinoille tuli ensimmäinen Barbien ystävätär, mutta ei pidä hämääntyä, vaikka leimassa lukee Midge vartaloa on käytetty myös kaikilla Barbeilla. Tätä vartaloa on siis käytetty vuosina 1962–1963 seuraavanlaisilla Barbeilla: ponytail, bubblecut, fashion Queen ja swirl (ja tietysti Barbien ystävättärellä Midgellä).
Midge T.M. / ©1962 / Barbie® / ©1958 / by / Mattel, Inc. / Patented . Tätä vartaloa on käytetty vuosina lähinnä vuosien 1963–1966 välisenä aikana valmistetuilla barbeilla. Tämän vartalon yhteydessä myös kaulanuppia on suurennettu ja tämä onkin aiheuttanut monille vintage nukeille ikäviä kaulahalkioita (neck split).
Näiden nukkejen oikeasta jalkapohjasta pitäisi löytyä merkintä Japan.Barbien vartalotyypit 2621540
Kuvassa: Midge ja Bubblecut Barbie

Barbien vartalotyypit 2621543
Kuvan nukkejen vartaloiden merkinnät: Midge T.M. / ©1962 / Barbie® / ©1958 / by / Mattel, Inc. / Patented
ja Barbie® / Pats.Pend. / ©MCMLVIII / by / Mattel / Inc.

P.S kuvien näkyminen on kiinni Aijaa.comin toimivuudesta


Viimeinen muokkaaja, Evangelina pvm Pe 20 Toukokuu - 16:01, muokattu 2 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyKe 28 Huhti - 0:34

Siirrytäänpä sitten etiäpäin elikkäs seuraavana esittelyvuorossa on Twist and turn-vartalo eli TNT-vartalo. Pahoittelen sitä, että vintage TNT-vartalo puuttuu kuvasta, mutta koetan senkin jossain vaiheessa lisätä listaan.
TNT (Twist and turn) on yleisimpiä Barbien vartalotyyppejä, joka oli käytössä patentointi vuodestaan 1966 aina 90-luvun lopulle saakka. Tämä vartalotyyppi on suurin väärinkäsitysten aiheuttaja, sen selässä olevan Mattel inc. 1966 merkinnän vuoksi. Vuosi 1966 on vartalotyypin patentointi vuosi, eikä valmistusvuosi kuten monesti erehdytään luulemaan. TNT vartalo on siis ”poikki” vyötärön kohdalta, mikä mahdollistaa ylävartalon ja alavartalon kääntämisen eri suuntiin. Vartalon yhteydessä tavataan lähinnä kolmenlaisia käsiä: 90 asteen kulmaan koukistetut kädet, suorat vain eteen ja taakse liikkuvat kädet sekä hieman koukistetut myös sivusuunnassa liikkuvat kädet. Ennen 80-luvun loppua valmistetun TNT-vartalon erottaa 90-luvun TNT-vartalosta mm. varpaiden (tämä ero esillä myös kuvassa) ja pikkuhousujen perusteella. 90-luvun siveyskohun mukana Barbien vartaloon alettiin valmistaa kiinteitä kohokuvioisia ja maalattuja pikkuhousuja.
Kuvasta tosiaan puuttuu vintage TNT-vartalo, josta on kuitenkin huomattava, että näillä on aina suorat kädet ja ne on valmistettu: Japanissa, Koreassa tai Hongkongissa, eikä Kiinassa kuten nykyaikaiset TNT-vartalot. Vintage TNT-vartalo muistuttaa enemmän Shani-vartaloa, kuin modernia TNT-vartaloa.

Alla olevassa kuvassa on modernin aikakauden TNT-vartaloita, kaikki kolme yleisesti käytössä olevaa käsityyppiä esiteltynä.
Barbien vartalotyypit 2654417
Kuvan nukkejen merkinnät: (c) Mattel inc 1966 Phillipines/China/Indonesia. China ja Indonesia merkatut blondit ovat molemmat 90-luvulta ja Phillipines merkattu on 70-luvun lopusta. Huomaa 70-luvun nuken terävämmät ja sirommat varpaat.


Viimeinen muokkaaja, Evangelina pvm Pe 20 Toukokuu - 16:02, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyKe 28 Huhti - 0:37

Otetaanpa seuraavaksi vaikka ikuinen murheenkryyni ja harmaiden hiuksien aiheuttaja eli Shani-vartalo. Shani-vartalohan on saanut nimensä siitä, että kyseistä vartaloa on käytetty ensimmäisenä tummaihoisen Barbien ystävän Shanin vartalona. Aina aika ajoin kysymys siitä mitä eroa Shani- ja TNT-vartalolla on nousee esiin keskusteluissa, joten laitanpa tähän nyt havainnollistukseksi muutaman kuvan joiden toivon selittävän eron. Huomautettavaa on, että kuvien Shani-vartaloisella nukella ei ole Shani-käsivarsia vaan suorat perusBarbie kädet. Ensinnäkin helpoin keino erottaa Shani-vartlo Barbien yleisimmästä vartalotyypistä eli TNT:stä on katsoa selän vuosilukua, joka Shani-vartalossa on siis 1991. Jos nyt on sattunut käymään niin, että vuosiluku on lukukelvoton voi käyttää seuraavia eroja tunnistuksen apuna.
- Shani-vartalo on yleisilmeeltään hoikempi ja luonnollisempi kuin moderni TNT-vartalo
- Shani-vartalossa vyötärön leikkaus on hieman vino, kun modernissa (80-90-lukujen) TNT-vartalossa on suora leikkaus, vintage TNT:ssä on vino leikkaus.
- Shani-vartalon selkä on enemmän notkolla kuin TNT:n ja näin se muistuttaakin vintage TNT-vartaloa.
- Shani-vartalon yhteydessä käytetyt jalat ovat pyöremmät ja niissä on paksummat pohkeet.
- Lantiossa on eroa, joka mielestäni käy selväksi kuvista, joten en selitä sitä sen tarkemmin.
Barbien vartalotyypit 2893202

Barbien vartalotyypit 2893206

Barbien vartalotyypit 2893207

Barbien vartalotyypit 2893209


Viimeinen muokkaaja, Evangelina pvm Pe 20 Toukokuu - 16:04, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 30 Huhti - 0:24

Seuraavana esittelyvuorossa on BB- eli Bellybutton-vartalo nimi tulee yksinkertaisesti siitä, että tällä vartalolla on napa toisin kuin vintage vartaloilla tai TNT-vartaloilla. Tämä vartalotyyppi luotiin vastaamaan kritiikkiin, jota Barbie jatkuvasti sai ylisuurista rinnoistaan yms. Vartalo jäljitteleekin enemmän nykymallien mittoja levemmän lantionsa ja sopusuhtaisen olemuksensa ansiosta. BB-vartalosta löytyy vuoden 1999 merkintä selästä (yleensä siis(c) 1999 Mattel INC. China). Kuvissa esimerkkinä on MY scene Kenzie ja vuoden 2008 alussa markkinoille tullut Fashion Fever Raquelle. Tämä on siis nimenomaan Barbielle suunniteltu vartalotyyppi, vaikka My scene nukeista suurin osa käyttää tätä vartaloa. BB-vartalo on käytössä useimmilla nykyään valmistettavilla Barbeilla.

Barbien vartalotyypit 2893213

Barbien vartalotyypit 2893216


Viimeinen muokkaaja, Evangelina pvm Pe 20 Toukokuu - 16:04, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 30 Huhti - 0:30

Seuraava vartalomalli on ollut erittäin suosittu vartalomalli viime vuosien keräily Barbeilla eli kyseessä Model Muse-vartalon. (Okei mainitsin, että vartaloa käytetään keräilynukeille, mutta pari playline nukkesarjaakin käyttää tätä vartaloa, vaikka siis yleisesti ottaen tämä ei ole leikkeihin suunniteltu vartalotyyppi). Model muse-vartalon merkintä löytyy yleensä oikeasta pakarasta ja nukke on varustettu vuoden 2003 merkinnällä (yleensä (c) 2003 Mattel Inc. China)

Model Muse on nimensä mukaisesti mallivartalo, sillä kyseessä on todella hoikka suorajalkainen nukke. Aivan loistava vaatteiden esittely vartalo, sillä liukkaiden jalkojen ja käsien vuoksi nukke on suht helppo pukea (vaikka "lapion"kokoiset kämmenet hieman vaikeuttavatkin paitojen pukemista). Nukella on jäykkä hieman vino poseeraus. Käsiä on kolme perusmallia: lantiolle kaartuva koukkukäsi, suora käsi, jossa sormet osoittavat alaspäin ja suora käsi, jonka sormet osoittavat sivulle, usein nukeilla on kaksi eri asennossa olevaa kättä, vaikka esimerkkikuvani nukeilla sattuukin olemaan kaksi koukistettua kättä. Mainittava on myös, että Model muse-vartalosta on tehty myös erillinen nivelletty versio eli Pivotal-vartalo, jota on käytetty Jazz Baby nukeilla.

Barbien vartalotyypit 2893218


Viimeinen muokkaaja, Evangelina pvm Pe 20 Toukokuu - 16:05, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Silky
Takara Jenny
Takara Jenny
Silky

Viestien lukumäärä : 1370
Join date : 05.05.2010
Ikä : 38

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyKe 26 Toukokuu - 19:45

Mahtava infopläjäys! Very Happy

Kysytäänpäs tässä että mikä on suosikkinne?

Itse tykkään TNT:stä, se peruskasari on paras I love you ModelMuse on myös mahtava, BB:stä en tykkää sitten yhtään. Silkin vartalo on myös ihana kun se on niin painava, jäykkyydestä huolimatta. Mä nautin nukeistani eniten kun ovat vaan hyllyllä katseltavina, joten kropalla ei kauheasti ole väliä -kunhan se ei ole BB Twisted Evil Mulle riittää jos mulla on nukke tai 2 joita stailata.

Mulla on yksi nivelletty nukke ja se on toki hauskin leikkikaveri kun se taipuu Very Happy Silti mua jotenkin häritsee ne nivelet scratch Siis nehän on ihan siistit, mutta silti...

Ompelijan näkökulmasta: mikä tahansa liukas kroppa on ok. Nahkeat jalat ovat viheliäiset Evil or Very Mad Vaikka kasareista tykkään, en ikinä ompele niille. Sitä paitsi haluan katsella niitä juuri sellaisina kuin ovat. Mutta laatikosta ne täytyy poistaa Laughing
Takaisin alkuun Siirry alas
Siama
Vintage
Vintage
Siama

Viestien lukumäärä : 568
Join date : 03.05.2010
Ikä : 34

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyKe 26 Toukokuu - 21:46

Miä tykkää pivotalista.. Mutta ehkä mattelin kropista se kokonivelletty ratsastajakroppa korkkarijaloilla on suosikki. Siihen kroppaan kun tehtäisiin pivotalin polvinivel, niin olisi jees! Tai vaikka vyötärönivelen lisäksi rinnusnivelkin..
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.flickr.com/photos/34670622@N08/
caracal
Pullip
Pullip
avatar

Viestien lukumäärä : 1024
Join date : 06.05.2010

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyKe 26 Toukokuu - 23:57

Lempparini on tämä nykyinen fashionista nivelletty (yllätys yllätys...), mutta model muse on tietysti kaunis (ja kaikki vaatteet näyttävät upeilta sen päällä). Pivotal on tietysti ihana myös (onhan se vähän niinkuin noiden kahden risteymä -eli suosikkini on varmaankin pivotal, mutta olen tutustunut vasta yhteen ja on jäänyt vähän vieraaksi minulle)
Niitä nivellettyjä käsiä inhoan mitä ennen tehtiin -siinä kyynärpään kohta on niin niin outo, että oikeasti häiritsee minua mielettömästi! Tehdäänköhän niitä vielä?
TNT vartalolle taas on hankala tehdä kauniisti istuva vaate, että häiritsee san takia (en pidä Fashion Royaltynkaan kropasta, jossa rinnat ovat huiman isot ja vyötärö melkein poikki -mutta tämä siis vaatteiden tekemisen kannalta)
BB kroppa on kiva, pidän sen torson mittasuhteista. Pienemmän BB:n jalat ovat kyllä oudonmalliset....
Tässä minun mielipiteeni -ja niitähän aina löytyy savolaiselta Rolling Eyes Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
-Tähtiloiste-
Model muse
Model muse
-Tähtiloiste-

Viestien lukumäärä : 237
Join date : 07.05.2010

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyTo 27 Toukokuu - 21:10

Eniten tykkään TNT:stä ja muusasta, mutta BB on mukavin "leikkinukke". Mulla on kyllä nivellettyjäkin muutama: Ballet Lessons, joka on kauttaaltaan nivelletty (paitsi ei ranteet), GG Mari ja äiti-Midge. Koska nyt en ostele uusia (tyttö)nukkeja (ellen sitten Bratz Cloe-nukkea hanki kirpparilta), niin ei ole Fashionistaa kotiutunut meille.
Takaisin alkuun Siirry alas
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 20 Toukokuu - 14:39

Hienoa keskustelua täällä onkin käyty. Nyt seuraa sitten jatkoa vartalotyypeille.

Aloitetaan vertailemalla vintage Barbie (only) vartaloa repro Barbien vartaloon. Repro nuken jalat ovat lantion ja reisien kohdalta kulmikkaammat kuin vintage sisarellaan ja keskivartalosta ovat hävinneet kylkiluiden kohoumat, jotka vintagen torsosta siis löytyy. Kädet ovat muuten samanlaiset, mutta vintageista repron kaikki sormet (siis luonnollisesti peukaloa lukuunottamatta) ovat yhdessä, kun vintageilla pikkurilli sekä oikeassa kädessä myös etusormi ovat erillään muista sormista. Lisäksi repro nuken jaloissa on selvät saumat keskellä, joita vintage nukkejen jaloissa ei ole.

Vintage nuken leima löytyy pakarasta ja siinä lukee:
Barbie(R)
PATS PEND
(C)MCMLVII
BY
MATTEL
INC

Repro nuken leima on alaselässä ja siinä lukee:
Barbie(R)
(C)1958, 1993
MATTEL. INC.
CHINA
Barbien vartalotyypit 8067915

Barbien vartalotyypit 8067916
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 20 Toukokuu - 15:25

Seuraavaksi sitten nivellettyjä vartaloita. Olen valinnut vain näitä "täysin" nivellettyjä, joilla siis vähintään sekä kädet että jalat on nivelletty. Variantteja löytyy vaikka muille jakaa, joten erilaiset toinen tai molemmat kädet nivellettyjä, pelkät jalat nivelletty, nilkat nivelletty (esim. kiinteät balettitossut), vyötärö nivelletty yms. ovat jääneet pois tästä vertailusta.

Ensimmäisessä kuvassa on kaksi saman vartalotyypin eli fashionista kropan omistavaa nukkea ja lähinnä funktiona onkin esitellä kyseisten vartaloiden jalkavariantit.

Vasemmalla on siis vanhin täysin nivelletyistä kropista, jonka ylävartalo on kokoluokaltaan lähinnä shani-vartaloa. Vartalosta löytyy keskeltä selkää leima:
(C) 1993 MATTEL INC
CHINA

Seuraavana on ensimmäinen Fashionistoista, jolla on samanlaiset korkkarijalat kuin edellä esitellyllä 1993 leimatulla nukella. Seuraavanlainen leima löytyy nuken alaselästä:
(C) 2009 Mattel, Inc.
CHINA

Sitten löytyykin Pivotal-vartalo, joka on käytönnässä keskivartaloltaan suoritettu nivelletty versio Model muse -vartalosta. Tällä nukella oli ensimmäisenä käytössä ns. pivotal polvet, joten polen kohdalla on siis eteen ja taakse liikkuvan nivelen sijasta pallonivel, jonka ansiosta jalan alaosa siis taittuu paljon monipuolisempiin asentoihin. Myöskin rinnan alapuolella oleva nivel ilmestyi ensimmäisen kerran tässä vartalo-tyypissä. Nukelta löytyy seuraavanlainen leima pakarasta:
(C) 2006 Mattel, Inc.
INDONESIA

Viimeisenä kuvassa on fashionista pivotal polvilla. Jalkaterä ei ole sama kuin pivotal-vartaloisella nukella, vaan jalkaterä on samanlainen kuin normaalissa Bellybutton-vartalossa.

Barbien vartalotyypit 8068024

Barbien vartalotyypit 8068025

Lopuksi tässä erillisessä kuvassa on ylempänä jo esitelty 1993 -leimattu vartalo, jossa on ns. lättäjalat. Tämä jalkamalli on kaikkein yleisin tällä vartalotyypillä ja aiemmin esitelty korkkarijalka on hieman harvinaisempi ilmestys. Syynä lienee lähinnä ollut se, että suurin osa tällä vartalotyypillä valmistetuista nukeista on urheilija/liikunnallisia nukkeja, joten lättäjalat soveltuvat korkkarijalkoja paremmin erilaiseen urheiluun.

Barbien vartalotyypit 8068026

Barbien vartalotyypit 8068027
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 20 Toukokuu - 15:48

Sitten hieman tuoreempia ja kooltaan pienempiä vartaloja.

Ensimmäisenä on keijukais-vartalo, joka löytyy muutamilta lähinnä keijubarbeilta, kuten Thumbelina (Peukaloliisa) Barbielta. Useinmiten kuitenkaan ei löydy perusvartalo, vaan useimmilla tätä vartaloa käyttävistä nukeista on kiinteistä vartalomaalauksia tms. Nuken jalat liikkuvat vain eteen ja taakse. Jalkaterät on huomattavasti normaalin Bellybutton-vartaloisen nuken jalkateriä suuremmat ja osoittavat voimakkaasti alaspäin, joten käytännössä korkkarit ovat ainoa vaihtoehto tällekin nukelle. Vartaloiden yhtedessä jalat saattavat usein olla myös erilaiset eli niissä on kiinteät maalatut kengät. Tämä vartalo on peräisin Timanttilinna leffan muusa nukelta, joten ei välttämättä ole tyypillisin lajinsa edustaja. Vartalosta löytyy leima alaselästä.
(C) 2007 Mattel, Inc.
INDONESIA

Toisena kuvassa on sitten lyhyt Bellybutton-vartalo, joka ilmaantui markkinoille vuonna 2006 ja katosi melkein yhtä yllättäen kuin oli ilmestynytkin. Vartaloa löytyy siis lähinnä tuonna tai seuraavan vuoden puolella ilmestyneiltä nukeilta. Mm. Fashion fever nukkeja on tehty tällä vartalolla yksi (tai ehkä kaksi, en muista tarkkaan) sarja. Jalat liikkuvat vain eteen ja taakse ja reidet ovat hiemat jykevämmät kuin isommalla eli normaalilla bellybutton-vartalolla varustetulla kanssasisarellaan. Keskivartalo on lyhempi ja rinnat pienemmät kuin normaalissa bellybutton-vartalossa ja myös jalat ovat hieman lyhemmät. Kädet ovat periaatteessa samat kuin suurella osalla normaali BB-vartaloisista nukeista, mutta nyt pikkurilli on liitetty kiinni muihin sormiin ja kummankin käden etusormet ovat erillään, kun normaali BB kädessä pikkurillit ovat erillään ja vasemmas kädessä myös etusormi.

Kolmantena on lähinnä vertailun vuoksi normaali Bellybutton eli BB-vartalo. Kuvassa olevalla kersiolla on nivelletyt, useilta ballerina Barbeilta tutut kädet. BB-vartalon leimahan on siis:
(C)1999 Mattel, Inc
CHINA

Neljäntenä on toinen pieni bellybutton vartalo, joka on mukana lähinnä esitelläkseen jalkateränsä, jotka edustavat ns. räpyläjalka-tyyppiä, jolle on todella hankala löytää kenkiä. Jalkaterä on kuitenkin luonnollisemman kokoinen kuin yleisemmässä korkkarijalka-mallissa.

Barbien vartalotyypit 8068135

Barbien vartalotyypit 8068136
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 20 Toukokuu - 15:51

Tunnistuksen tai nukkejen ajoittamisen helpottamiseksi on olemassa seuraavanlainen lista eri aikakausista, jolloin Barbeja on valmistettu tietyissä maissa:
  • 1959-1972 JAPAN
  • 1968-1970 MEXICO
  • 1970-1987 HONG KONG
  • 1970-1987 TAIWAN
  • 1973-1978 KOREA
  • 1978-1988 PHILIPPINES
  • 1986- CHINA
  • 1986- MALAYSIA
  • 1989-1990 MEXICO
  • 1992- INDONESIA
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
-Tähtiloiste-
Model muse
Model muse
-Tähtiloiste-

Viestien lukumäärä : 237
Join date : 07.05.2010

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 20 Toukokuu - 20:47

Kattava ja mielenkiintoinen esittely! Keijuvartaloa en ole aiemmin nähnyt kunnolla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Silky
Takara Jenny
Takara Jenny
Silky

Viestien lukumäärä : 1370
Join date : 05.05.2010
Ikä : 38

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyKe 25 Toukokuu - 15:28

^En minäkään. Onkos tuolla keijulla sormet jotenkin kivasti harallaan? Näyttäis olevan toisenlainen sormien asento kuin muilla Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1052
Join date : 22.04.2010
Ikä : 32
Paikkakunta : Keski-Suomi

Barbien vartalotyypit Empty
ViestiAihe: Vs: Barbien vartalotyypit   Barbien vartalotyypit EmptyPe 27 Toukokuu - 15:50

Keijun sormet ovat tosiaan harallaan. Eli etusormi ja pikkurilli on ovat kummassakin kädessä erillään keskisormesta ja nimettömästä. Etusormi on käytännössä se sormi joka on kaikkein lähinnä "oikeaa tasoa" eli kämmenselän suhteen lähes suorassa. Muut sormet on taivutettu alaspäin, keskisormi&nimetön yhdistelmä on hieman voimakkaammin taivutettu kuin pikkurilli.
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
 
Barbien vartalotyypit
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Nukkenurkka :: Nukkekeskustelut :: Barbie-
Siirry: