Nukkenurkka

Lupa leikkiä ja uskallus unelmoida
 
PääsivuPääsivu  Ohjeet ja tutoriaalitOhjeet ja tutoriaalit  RekisteröidyRekisteröidy  GalleriatGalleriat  Kirjaudu sisään  

 

 Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1056
Join date : 22.04.2010
Ikä : 34
Paikkakunta : Keski-Suomi

Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus Empty
ViestiAihe: Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus   Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus EmptyPe 22 Helmi - 19:43

Tämä hiusten reroottaus (=uudelleen istuttaminen) ohje näyttäisi edelleen puuttuvan. Itse suosin ns. solmumetodia, koska a) en viitsinyt opetella sitä lankametodia ja b) tämä tapa vaan toimii minulle. Omasta kokemuksesta voin sanoa sen verran, että yhden barbiekokoisen nuken pään täydellinen reroottaus vie 3-6 tuntia aikaa riippuen kampauksesta ja tietysti siitä miten monta istutuspistettä on täytettävänä. Yksi restoredollin tai dollyhairin saran (tai muu vastaavan kokoinen) hiuspuntti riittää puolipitkään kampaukseen Barbielle tai lyhyeen kampaukseen, jos istutuspisteitä on paljon tai solmitut hiusniput ovat paksuja. Pitkille hiuksille suosittelen varaamaan kaksi punttia hiusta, jottei materiaali lopu kesken tai tukasta tule liian ohut (toki esim. ponnarille jätettävää tukkaa varten ei ehkä kannata kovin tuuheaksi rerootata). Pienipäisille Barbeille saattaa riittää pitkään tukkaan. Kokeilemallahan sen sitten tietää.

Ensin on tietysti irrotettava pää ja poistettava vanhat hiukset tai hiusten jämät.
Tarvikkeet:
 • nukke/nuken pää
 • ruuvimeisseli
 • virkkuukoukku
 • sakset

Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820010

Pään irrottaminen
Tarvitset avuksi esim. talttapäisen ruuvimeisselin. Vahinkojen välttämiseksi on suositeltavaa hieman lämmittää päätä vaikkapa kuumassa vedessä tai varovasti hiustenkuivaajalla (HUOM! Älä pidä hiustenkuivainta pitkiä aikoja suunnattuna yhteen kohtaan, vaan liikuttele sitä koko ajan. Käytä hiustenkuivainta pienimmällä mahdollisella säädöllä, ethän halua sulattaa nuken päätä, vaan vain lämmittää sitä.). Mikäli nuken pää on kuitenkin melko joustava, voi lämmityksen myös jättää väliin.

 1. Työnnä ruuvimeisseli varovasti kaulanivelen ja pään väliin, kunnes törmäät kaulanivelen levyosaan.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820011
 2. Nostele varovasti ruuvimeisselin kärjellä päätä kaulanivelen levyosan yläpuolelle, kunnes koko levy on näkyvissä.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820013
 3. Työnnä ruuvimeisseli pään sisälle kaulanivelen etu- tai takapuolelta (sivuilla on hakaset). Työnnä nuken päätä varovasti venyttäen vasemmalle ja hieman alaspäin, kunnes kaulanivelen hakanen tulee esiin pään reunan alta ja nosta pää hakasen yläpuolelle. Toista sama toisella puolen päätä.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820014
 4. Kun kaulanivelen hakaset on irrotettu voit vetää pään irti. Mikäli jatkossa haluat pään vaihtoa voit leikata kaulanivelen yläosan pois kiinnityshakasten ja kaulanivelen levyn välistä. Levy riittää pitämään pään paikoillaan. Hakaset ankkuroivat päätä, joten mikäli nukke menee lasten leikkeihin, kannattaa hakaset jättää paikoilleen, niin pää ei lähde vahingossakaan leikeissä irti.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820015Vanhojen hiusten poistaminen

 1. Mikäli nukella on vielä alkuperäisen mittaiset hiukset tallella kannattaa hiukset sitoa kuminauhalla poninhännälle ja leikata poninhäntä kokonaisuudessaan irti mahdollisimman läheltä päätä. Näin saat tarvittaessa suurimman osan hiuksista uusiokäyttöön ja leikkaaminen sujuu siistimmin. Mikäli et hiuksia enää tarvitse tai ne ovat huonokuntoiset leikkaa hiukset roskakorin päällä mahdollisimman lyhyiksi. Valmiiksi lyhennettyhiuksisten nukkejenkin hiustenjämät kannattaa leikata niin lyhyiksi kuin on mahdollista vahingoittamatta päätä.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820016
 2. Kun olet lyhentänyt hiukset voit alkaa poistaa niitä. Ota talttapäinen ruuvimeisseli ja vie se nuken pään sisään. Pitäen ruuvimeisselin kohtisuorassa istuslinjaa/-saumaa kohden ja ala pienin kevyin liikkein pyyhkiä ruuvimeisselin kärjellä pään sisäpintaa hiusten kohdalta. Tämä saa lyhyet hiukset irtoamaan pään sisälle. Tiheään istutetut kohdat (jakaus, otsis) voivat vaatia hieman enemmän voimaa, mutta pyri toimimaan varovasti varsinkin vanhojen nukkejen kohdalla, ettet vahingossa työnnä ruuvimeisseli istutuspisterivistön (sauman) läpi.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820017
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820018
 3. Kun olet saanut kaikki hiukset irrotettua ruuvimeisselin avulla ota virkkuukoukku esille. Työnnä virkkuukoukku nuken päähän ja yritä saada se tarttumaan nuken pään sisälle kertyneeseen hiusmassaan. Vedä hiusjämät pois kaulan aukon kautta.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820019
 4. Kun kaikki hiukset on pään sisältä poistettu voitkin siirtyä reroottamaan nukelle uuden tukan Smile
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820020


Hiusten reroottaus.
Tarvikkeet:
 • Hiuskuitua 1-3 punttia (nukesta riippuen. Barbielle riittää yleensä 1-2 normaalikokoista hiuspunttia)
 • Nukkeneula
 • Sakset
 • Työn viereen kannattaa varata myös kuminauhoja, joilla hiusosiot voi helposti sitaista pois tieltä.

Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820006

Aluksi sellainen vinkki, että mikäli et aio istuttaa nukelle tuuheaa tukkaa, kannattaa maalata nuken hiusten alle jäävä päänahka istutettavan hiuksen värisävyyn sopivalla esim. akryylimaalilla. Näin vältyt siltä, että mustien hiusten lomasta hohtaa valkoinen päänahka harvempaan istutuissa hiuksissa.

 1. Mikäli hiuspunttia ei ole valmiiksi leikattu auki (dollyhairin niput yleensä on) niin kiinnitä esim. ohut pussisulkija tai jokin nauha hiuspuntin keskelle ja leikkaa se vastakkaiselta puolen kahtia. Voit toki myös leikata sen lyhempiin osioihin, jos tiedät minkä mittaiset hiukset haluat. Kannattaa kuitenkin tehdä istutettavista hiusnipuista hieman haluttua pidempiä, koska näin kampauksen tasaaminen onnistuu ilman, että tukasta tulee liian lyhyt.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820008
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820009
 2. Aseta aukileikattu hiuspuntti joko tasaiseen astiaan tai pöydälle/lattialle niin, että hiuskuidut ovat suunnilleen suorassa ja poista mahdolliset punttia yhdessä pitävät narut/pussinsulkijat. (Kuvan hiuspunttia on käytetty aiemmin, joten se on hieman tavallista lyhyempi)
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820021
 3. Erota hiuspuntista pieni määrä hiuksia (n.10 tai enemmän mikäli haluat paksumpia hiusnippuja) näistä tulee siis istutettava hiusnippu.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820022
 4. Ota erottamasi hiusosio käteesi ja sido sen päähän solmu (ihan se perussolmu riittää). Liian paksuja hiusnippuja kannattaa välttää, koska solmut eivät oikein pidä todella paksuissa hiusnipuissa.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820023
 5. Mikäli työskentelet täyspitkällä hiusnipulla sido samaan nippuun muutamia solmuja sopivin välimatkoin, kunnes nipussa on niin monta solmua kuin siitä on mahdollista saada sopivan mittaisia istutusnippuja. Muista jättää leikkuuvaraa n. 0,5 senttiä jokaiseen solmuväliin. Jos olet jo alussa leikannut hiuspuntin sopivan mittaiseksi yksi solmu hiusnipun päähän riittää.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820024
 6. Useampia solmuja sisältävän hiusnipun osalta leikkaa solmut irti toisistaan. Eli leikkaa n. 0,5 sentin päästä solmusta irrottaaksesi hiusnipun. Tasoita tarvittaessa hiusnipun päät. Yhdestä pitkästä hiusosiosta saa leikattua istutettavien hiusten pituudesta riippuen useita istutusnippuja. Kuvassa olevat hiusniput eivät ole tasamittaisia, mutta se ei haittaa. Jos haluaa tasamittaiset hiukset niskaan istutettavat hiusniput voivat olla sentin tai joskus parikin esim. jakauksen kohdalle (päälaelle) tulevia nippuja lyhyempiä.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820025
 7. Kun olet tehnyt mielestäsi sopivan määrän hiusnippuja (siihen voi mennä aikaa...) ota nukkeneula esiin ja istuudu mukavaan asentoon, nuken pään ja tekemiesi hiusnippujen kanssa, sillä tässä vaiheessa tulee kestämään hyvä tovi Smile
 8. Neulan voi työntää kaulan aukon kautta sopivan istutuspisteen läpi, niin että neulan silmä jää reilusti pään ulkopuolelle ja sitten pujottaa istutettava hiusnippu neulan silmään. (Itse teen kuitenkin niin, että ensin työnnä neulaa vähän matkaa pään ulkopuolelta istutuspisteen läpi ja sitten käännän neulan. Tämän jälkeen työnnän neulan silmäpää edellä juuri "aukaisemani" istutuspisteen läpi ja ulos kaulan aukosta. Sitten pujotan hiusnipun neulan silmän läpi. Itse koen oikeaan istutuspisteeseen osumisen helpommaksi näin, mutta toki saa tehdä kummin päin haluaa Smile)
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820026
 9. Vedä hiusnipulla langoitettu neula pään läpi ja tarvittaessa hiusnipusta varovasti vetämällä kiristä hiusnipun solmu päätä vasten. Aloita työskentely alahiuksista esim. korvan etupuolella olevasta alimmasta pisteestä ja etene niskan kautta samalle korkeudelle toiselle puolen. Hiusten reuna-alueilla kannattaa käyttää hieman isompia hiusnippuja kuin esim jakauksen alle piiloon jäävissä osissa päätä. Ei myöskään kannata jättää reunoilta yhtään istutuspistettä tyhjäksi, sillä nämä ovat ne jotka näkyvät heti nukkea tarkasteltaessa. Reunojen ja jakauksen välisistä pisteistä sen sijaan voi jättää joitain halutessaan tyhjiksi.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820027
 10. Siirry aina pykälällä ylöspäin ja reroottaa hiuksia niin, että jakaus jää viimeiseksi. Jakauksen kohdalla hiuksia kannattaa istuttaa reilusti ja hyvän jakauksen saa aikaiseksi istuttamalla jokaiseen jakauksen istuspisteeseen kaksi hiusnippua, joista toisen taittaa vasemmalle ja toisen oikealle puolen päätä. Näin hiukset menevät kivasti lomittain jakauksen kohdalla, eikä näkyviin jää kaljuja kohtia. Toki saman voi tehdä yhdellä paksuhkolla hiusnipulla niin, että jakaa sen kahtia ja taas taittaa toisen puoliskon vasemmalle ja toisen oikealle. Jakauksen voi tehdä joko yksirivisenä (kaikki istutuspisteet yhdessä linjassa) tai kaksirivisenä (kaksi istutuspistejonoa vierekkäin). Kannattaa kokeilla kumpi sopii paremmin.
 11. Valmiit hiukset kannattaa vielä käsitellä kuumalla vedellä (älä käytä metalliastiaa tai laita nuken päätä kattilaan), jolloin ne suoristuvat kivasti, myös muut kampaukset fiksataan kuumalla vedellä.
  Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus 11820028

Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
 
Ohje: Hiusten reroottaus (solmumetodi) sekä Barbien pään irrotus
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Nukkenurkka :: Nukkejen myynti, muokkaus ja tunnistus :: OOAK-nuket ja nukkejen kunnostus-
Siirry: