Nukkenurkka

Lupa leikkiä ja uskallus unelmoida
 
PääsivuPääsivu  Ohjeet ja tutoriaalitOhjeet ja tutoriaalit  RekisteröidyRekisteröidy  GalleriatGalleriat  Kirjaudu sisään  

 

 Ohje: Kenin pään irrotus

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1056
Join date : 22.04.2010
Ikä : 34
Paikkakunta : Keski-Suomi

Ohje: Kenin pään irrotus Empty
ViestiAihe: Ohje: Kenin pään irrotus   Ohje: Kenin pään irrotus EmptySu 1 Toukokuu - 23:01

Elikkä tässä ohjeet perus ysäri Kentsun (jonka pää liikkuu vain sivusuunnassa) pään irrottamiseen (uhrina Jamie):
Ohje: Kenin pään irrotus 7973685

Voit kokeilla lähteekö pää irti rikkoutumatta ihan vain nostamalla päätä, kunnes se kiinnitystapin levy ottaa vastaan ja taivuttamalla sitten päätä sivulle päin.
Ohje: Kenin pään irrotus 7973681
Monilla paljon leikityillä nukeilla pää lähtee helposti irti näin, mutta uusilla nukeilla harvemmin, joten jos ei lähde suht helposti, niin noudata sitten seuraavia ohjeita:

Keitä vettä kiehuvaksi ja kaada vesi sopivaan astiaan, sen jälkeen upota Kenin pää ja kaula veteen, anna olla noin 30 sekuntia.


Sen jälkeen tartu päähän alhaalta, läheltä liitoskohtaa nosta päätä kunnes levy ottaa vastaan ja taivuta päätä sivulle päin kunnes se irtoaa joko levyn kanssa tai ilman (tarvittaessa lämmitä päätä kauemmin/uudelleen).
Ohje: Kenin pään irrotus 7973682

Tapaus A. Jos kiinnitystapin levy on tiukasti liimattu kiinni päähän (uudemmillä (2000-luvun alkupuoli) Keneillä tappi on erilainen, eikä sitä ole liimattu kiinni päähän),

Sait pään irti ja kiinnitystappi on yhä kiinni päässä, tee näin: kokeile ensin irrottaa tappi vetämällä ja käyttämällä esim. talttapäistä ruuvimeisseliä apuna. Jos kuitenkin liima on tiukassa voi siistein ratkaisu kiinnitystapin irrottamiseksi olla leikata se varovasti veitsellä tarkasti levyn pintaa seuraten, koettaen välttää vahingoittamasta pää kaulansisäisenosan alareunaa (minulla ei ole nyt esimerkkikuvaa tästä toimenpiteestä)

Tapaus B. Jos pää lähtee irti ilman kiinnitystappia.

Paljon leikityillä nukeilla sekä uusimmilla kiinnitystapilla varustettujen Kenien pää lähtee irti yleensä ilman, että kiinnitystappi seuraa mukana. On tärkeää saada tämä kiinnitystappi levyineen pois kaulan sisältä varsinkin uudemmilla Keneillä/Blaineilla, sillä pää ei tule mahtumaan takaisin levyn ollessa paikoillaan. Joten sitten tonget tai jotkut pihdit käteen, lämmitä kaulaa vedessä ja tartu pihdeillä kiinnitystapista kiinni, nosta ja käännä sivulle päin, kunnes irtoaa. Helpottaaksesi tapin irtoamista kaulasta, lämmitä kaulaa ja terävällä veitsellä avaa hieman kaulan sivusaumoja (saumat voidaan liimata yhteen myöhemmin pikaliimalla). Minun Kenilläni ei äsken mainitsemaani saumojen avaamiseen tarvinnut ryhtyä, sillä kaulan saumat olivat leikkien mukana jo valmiiksi auenneet hieman Smile
Ohje: Kenin pään irrotus 7973683

Nyt sinulla sitten pitäisi olla irtonainen pää ja irtonainen kiinnitystappi. Pistä kiinnitystappi talteen, se pitää Kenin pään tukevammin kaulassa kiinni, joten varsinkin jos nukke tulee leikkeihin sitä ei kannata hävittää tai jättää laittamatta paikoilleen! Nyt sitten rupeat vain istuttamaan uusia hiuksia nukelle.
Ohje: Kenin pään irrotus 7973684

Pään takaisin laittaminen:
Uudemman Kenin/Blainen tapauksessa (tappi on huomattavasti paksumpi, mutta heikompaa materiaalia kuin esimerkki kuvissa olevalla 90-luvun Kenillä ja pysyy ilman liimaa päässä), lämmitä päätä kuumalla vedellä ja tunge kiinnitystappi takaisin pään sisään.
Kuvissa olevan Kenin tapauksessa, laita pari tippaa pikaliimaa kiinnitystapin levyosaan, työnnä kiinnitystappi pään sisään ja paina levyä pään kaulansisäisenosan alaosaa vasten, kunnes se liimautuu paikoilleen.

Nyt sitten (lämmitä tarvittaessa kaulaa) tuo sitten pää levyineen kaulan aukon kohdalla niin että levy on melkein pystysuorassa kaulaa vasten ja paina pää takaisin paikoilleen (tarvittaessa liimaa kaulan saumat uudelleen pikaliimalla, kun olen saanut pään paikoilleen). Vóila!
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
 
Ohje: Kenin pään irrotus
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Nukkenurkka :: Nukkejen myynti, muokkaus ja tunnistus :: OOAK-nuket ja nukkejen kunnostus-
Siirry: