Nukkenurkka

Lupa leikkiä ja uskallus unelmoida
 
PääsivuPääsivu  Ohjeet ja tutoriaalitOhjeet ja tutoriaalit  RekisteröidyRekisteröidy  GalleriatGalleriat  Kirjaudu sisään  

 

 Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia)

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Evangelina
Bild Lilli
Bild Lilli
Evangelina

Viestien lukumäärä : 1056
Join date : 22.04.2010
Ikä : 34
Paikkakunta : Keski-Suomi

Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) Empty
ViestiAihe: Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia)   Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) EmptyPe 30 Huhti - 0:34

Tällaiselle ohjeistukselle tuntuu olevan kysyntää, joten päätinpä sellaisen tekaista. Jälki on vähän mitä on, koska siveltimeni ovat aika karussa kunnossa, mutta tärkein näistä kuvista kuitenkin välittyy.

Tarvikkeet: 1. Ken/muotinukke, kynsilakanpoistoainetta, vanulappuja, haluamasi värisiä akryylimaaleja (tarvittaessa retarderia/mediumia, joka pidentää mahdollista yhden maalikerroksen käsittelyaikaa, akryylimaalit kuivuvat varsin nopeasti pinnallisesti) sekä vähintään yksi sivellin (pienin mahdollinen jonka löydät, itse olen tykästynyt Temperan 00-kokoisiin siveltimiin). Lisäksi kannattaa maalauspaikalle varata myös väripaletti ja pieni vesiastia sekä vanupuikkoja (nopeita korjauksia varten Wink.

HUOM! Akryylimaaleista sen verran, että ne ovat vesiohenteisia, joten voit käyttää pelkkää vettä mediumin sijasta maalin ohentamiseen, mutta muista käyttää vettä kohtuudella, sillä yliohennettu maali ei pysy nuken kasvoilla! Maalattaviin kohtiin kannattaa ennen maalausta levittää yksi kerro lakkaa, niin maalit leviävät ja pysyvät paremmin, eivätkä pääse imeytymään päänmateriaaliin.

Kappas sinulla on kaikki tarvikkeet sopivasti käsillä. Hankit kaupasta/kirpparilta kivan nuken, ja nyt olet sitten saanut kentsun tukan rerootattua, mutta voi harmi nyt kasvot eivät enää sovikaan uuteen tukkaan.
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870245

Ei hätä ole kuitenkaan tämän näköinen, on aika kaivaa esiin kynsilakanpoistoaine ja vanutuppo ja poistaa kaikki vanhan maalin jäänteet. Koska kynsilakanpoistoaine sisältää hoitavia öljyjä kannattaa nuken kasvot pestä saippualla ja kuivata huolella ennen maalaamista.
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870246

No nyt mies on täysin kasvoton ja sellainenhan ei passaa. Nyt on aika aloittaa maalaaminen. Aloitetaan mustalla värillä ja rajataan ensin silmien kohdat, äläkä huolehdi siitä, että molempien silmien pitäisi olla täsmälleen samanlaiset, eivät ne ihmisilläkään ole, tavoittele mieluummin molempiin silmiin samanlaista tyyliä (tämä tarkoittaa lähinnä, että ei kannata maalata nuken toista silmää japanilaisen mallin mukaan toista kiinalaisen Wink ).
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870248

Sitten onkin hyvä maalata silmäluomien ääriviivat silmän yläpuolella (ja mallin niin vaatiessa alapuolellekin). Vaihtoehtoisesti, jos kyseessä olisi naisnukke maalaisin nyt luomivärit ja vasta sitten silmäluomien rajat ja ripset, mutta tämä mies luomivärejä tahi maskaraa pahemmin käyttele Razz
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870249

Annan silmien maalien kuivahtaa hetken ennen uusia maalikerroksia ja siirryn maalaamaan kulmakarvat. Tässä kannattaa käyttää todella ohutta sivellintä, jos mielii tehdä yksityiskohtaiset kulmakarvat. Kulmakarvoille kannattaa urhata muutama ajatus, sillä ne määrittävät melko pitkälti nuken yleisilmeen, joten pienillä kulmakarvojen kulmien ja asentojen muutoksilla saadaan esitettyä nuken kasvoilla eri tunteita. Kulmakarvat voivat olla se ratkaiseja ero tuleeko Kentsustasi nukkehyllyn kuumin playeri vai lohdutusta kaipaava rassukka.
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870250

No niin kulmakarvojen täydellisyyttä hioessasi silmien rajaukset ehtivät kuivua ja voimmekin maalata silmävalkuaisen (jos haluat voit jättää pienet alueet silmien nenänpuoleisista sisänurkista maalaamatta). Muista, että et hosu, jos aiot maalata useamman kuin yhden kerroksen valkoista maalia, anna maalin kuivahtaa ainakin muutama minuuttia, sillä muuten väri leviää, etkä saa pinnasta enää tasaista.
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870251

Minä tykkään maalata koko silmän keskustan (pupillien ja iiriksen alueen) kokonaan sillä värillä, jolla haluan rajata iiriksen (yleensä käytän mustaa, näin ollen säästän yhden maalausvaiheen).
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870252

Tässä vaiheessa annan taas silmien maalien hieman kuivua ja maalaan nuken huulten pohjamaalin. Tässä tapauksessa käytän poltetun siennan sävyistä väriä, johon olen sekoittanut hieman valkoista väriä. Ja kun se sattui sopimaan melko hyvin nuken ihon väriin, maalaan samalla värillä korostuksia ja varjostuksia nuken silmien alle. Maalaan myös silmien sisänurkkiin näkyviin silmän vilkkuluomen jäänteet, jotka siis yleensä ovat pinkit, mutta minulla sattui olemaan se ruskea sivellin kädessä Very Happy Maalasin myös hieman varjostusta silmien ulkonurkkiin.
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870257

Sitten voidaankin maalata silmän iiris, nyt kun olen käyttänyt mustaa koko silmän keskustaan tarvitsee minun maalata vain haluamani suuruinen kaistale valitsemaani väriä ja silmät ovat pääpiirteittäin valmiit. Mikäli haluat lisää ilmeikkyyttä silmiin, voit kastaa siveltimen kärjen haluamaasi korostusväriin ja tehdä sillä pisteitä tai viivoja iiriksen sisäreunaan, sillä ihmisillähän silmän väri ei yleensä ole täysin tasainen Smile
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870262

Sitten onkin aika taas keskittyä huuliin, maalasin hieman vaaleammalla värillä huuliin korostusviivoja, jotka ovat hieman liian paksuja johtuen käyttämästäni vanhasta ja kuluneesta siveltimestä.
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870253

No nyt on miekkosen valmis, mutta hei jotain meinasi unohtua, tarkoitan nyt niitä valo/elämäpisteitä, joita silmiimme heijastuu valonlähteistä. Koska minun maalaamani miekkonen ei ole kovin valoisa tyyppi lisään vain hyvin pienet elämänpisteet valkoisella maalilla. Johan kelpaa Kentsun taas keikaroida Smile Maalit voi myös päälystää vernissalla (elikkäs lakalla), jos nukke on menossa leikkeihin, näin maalit kestävät paremmin rajuakin käsittelyä Smile
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia) 3870265

Näin minä siis maalaan miesnuken kasvot, ei muuta kuin soveltamaan ja kehittämään oma tyyli Smile Eikä kannata huolestua, jos ensimmäisestä maalauksesta ei tule mestariteos, aina voi aloittaa alusta ja maalaamaan oppii kuitenkin vain maalaamalla, joten kaikki harjoitus on hyvästä. Kannattaa käyttää mallikuvia (tai elävää mallia mikäs sen parempaa) maalatessaan ja muutenkin kannattaa tutkia paljon kasvokuvia/ihmisten kasvoja, on paljon helpompi vetää uusi luomus hatusta, jos on ensin täyttänyt sen hatun ideoilla Wink
Takaisin alkuun Siirry alas
https://nukkenurkka.4umer.com
 
Ohje: Nuken kasvojen maalaaminen (sisältää suurikokoisia kuvia)
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Nukkenurkka :: Nukkejen myynti, muokkaus ja tunnistus :: OOAK-nuket ja nukkejen kunnostus-
Siirry: